Hur intalar man sig själv att man kan när man känner sig dum?

Började dagen med nationella prov i engelska. Ingen värme i aulan där vi satt vilket ledde till att jag frös och inte mådde bra. Humöret har bara gått nedåt sen dess och jag har känt mig grå och allmänt nere hela dagen.
Är så nervös inför de nationella proven i matte. Jag har hört när några lärare har sagt "om en elev inte når upp till ett E på nationella proven så kanske den eleven inte är värd ett E. Det gäller ju att visa allt man har lärt sig". Tänk om min lärare tänker precis likadant? Jag vet att nationella är till för att höja betyg och det är bara i enstaka fall som betygen sänks men vad händer om jag sänks till F?
Jag har alltid haft svårt för matte men det har blivit sämre sen jag började nian. I slutet av åttan så var jag påväg att få ett D i betyg. Vad hände? När matteläraren har genomgångar på tavlan och man inte förstår någonting så känner man sig totalt värdelös och självförtroendet ligger på minus. För att bli bättre på någonting så ska man ha en stark vilja och tro på sig själv men hur ska man kunna tro på sig själv och intala sig själv att man kan när man känner sig dum?
 

Våffeldagen

 

Måndag

Idag känner jag mig ful därför har jag gömt ansiktet bakom kameran. Det går nog över tills imorgon...
Måndag idag och jag är som vanligt jättetrött. Det gick nästan inte att komma upp ur sängen imorse, jag var så jäkla trött! Haha. Men det har varit en hyfsad ok dag och jag har varit på bra humör.
Har spenderat kvällen hos Sabrina. Tog moppen till henne lite över fyra och kom hem runt sju. Tjejsnack, godis och plugg blev det. Bra kväll!